Rene Bruisten van INPUT getuigt

2 juni 2022

Voorstelling René Bruisten

“Als ik mij even mag voorstellen, ik ben René Bruisten! Ik ben een man van 30 jaar die van kleins af aan al bezig is met licht en geluid. Het is er dan ook met de paplepel ingegeven. Mijn vader heeft al bijna 40 jaar een eigen zaak in de verkoop van licht & geluid apparatuur: RB Sound Service Stein in Nederland.

Als kleine jongen zat ik dan ook veel bij hem op de zaak te spelen met lampen & boxen. Soms mocht ik ook mee op job om vaste installaties te plaatsen of flightcases bouwen. In het middelbaar ben ik dan uiteraard ook de opleiding Licht en Geluid gaan volgen in mijn 5de & 6de specialisatie jaar in het VTI te Brugge.

Door mijn stages ben ik er dan achter gekomen dat live evenementen verzorgen meer m’n passie was dan verkoper in een winkel. Daarom ben ik niet bij m’n vader in de winkel gestart, maar heb ik mijn eigen btw-nummer aangevraagd toen ik afstudeerden en de stap gewaagd als freelance technieker onder de naam ‘Input’. Dat was een goeie stap, want ondertussen bestaat Input al meer dan tien jaar.”

Van allround technieker tot specialisatie in rigging 

“In het begin was ik voornamelijk allround technieker. Daarna ben ik me gaan focussen op licht, en in de laatste jaren ligt mijn specialisatie bij de afdeling ‘rigging’. Takels hangen, plannen tekenen, gewichten berekenen, … Sinds kort heb ik zelfs de motion kant mogen ontdekken. Dat vind ik een hele uitdaging: zo’n trussen en objecten laten bewegen tijdens een show geeft het toch een extra dimensie.

MAAR Rigging is een afdeling apart in onze sector; eentje die bij Lust For Live momenteel serieus uitgebreid wordt. In het verleden werkte ik al vaker voor Lust For Live als lichttechnieker of rigger. Tot ik opeens de vraag kreeg of ik geen vaste waarde wilde worden binnen de rigging afdeling van Lust For Live. Een buitenkans waar ik uiteraard geen ‘neen’ tegen heb gezegd.

Samen met het team van Lust For Live hebben we van de lockdowns gebruik gemaakt om het bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Zo hebben we onder andere:

  • Specifieke opleidingen gevolgd om te specialiseren in o.a. VectorWorks / BraceWorks, …
  • Het magazijn op orde gezet – ik focuste mij uiteraard op het rigging gedeelte
  • De materialen onderhouden en zelfs de rigging afdeling geüpgraded waar dat mogelijk was.”

Wanted: collega freelancers 

“Nu zijn we met Lust For Live echt klaar voor het seizoen dat gaat komen. Maar: dat kan ik als freelance rigger niet in m’n eentje. We zijn op zoek naar gecertificeerde en gemotiveerde riggers om letterlijk mee aan het touw te komen trekken op mooie live events, grote festivals en andere toffe jobs.”

Bedankt om je ervaring met ons te delen, René. Ben jij na het lezen ook geïnteresseerd om van start te gaan als freelancer bij Lust For Live? Neem dan contact op met crew@lustforlive.eu en bekijk onze pagina voor freelancers!